lørdag 18. januar 2014

Bli dagens helt i skibakken - med verdens beste hjemmelaget glühwein!

Denne fantastiske oppskriften har jeg fått lov å gi videre fra NorefjellHytta.

Jeg har laget den flere ganger, og den blir alltid en stor suksess!

Gjør klar glühweinen og ha den på termos før du drar ut på tur, da blir du dagens helt i fjellheimen:


Hjemmelaget glühwein fra Norefjellhytta
3 dl vann
3 dl sukker
1 vaniljestang skjært på langs (kan erstattes av 2 ts. vaniljesukker)
1 ts nellikspikrer
3 kanelstenger eller 1/2 ts støtt kanel 
evt. litt anis etter smak
1 appelsin
1 sitron
god rødvin med masse smak, kan erstattes av god rød saft hvis du ønsker en 
alkoholfri variant

Kok opp alt bortsett fra vinen.
La laken trekke over natta. (Du kan lage laken flere dager i forveien og bare 
ta den med på hytta). 

Når du skal bruke den gjør du følgende:

Kok opp laken på nytt. Du skal bruke en del lake til tre deler vin.
Når laken koker, tilsettes vinen. Det må ikke koke heretter!
Server med appelsinbåter og litt av krydderet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...