torsdag 16. januar 2014

Vi tester ut kolonihagen! Og gir deg oppskrift på ukens beste middag!

Kolonihagen er ikke bare et svært koselig spisested på Grünerløkka, de leverer også middager hjem. Hver uke plukker de de beste økologiske råvarene fra kvalitetsbeviste produsenter som melkeprodukter fra Rørås, eplesaft fra Hardanger, egg fra Rune og mye mer, og kjører dem ut til kundene sine. 

De har flere forskjellige kasser å velge mellom. Vi tester middagskassen, for to voksne og to barn, med alt man trenger for å lage tre gode og sunne middager, pris kr. 765,- per uke. De har også en glutenfri middagskasse, i tillegg til en singelkasse, familiekasse og frukt/grøntmix.

Vi er svært fornøyde! Råvarene er super gode med masse kvalitetsvarer. Oppskriftene er også enkle å følge og smaker veldig godt, og vi får mange nye middagstips.


Vi gir terningkast til alle rettene. Her ser dere resultatet:

Vi har kåret ukens beste middag og det ble denne:

Oppskriftbilde

Dag 1:
Salsiccia med ovnsbakte poteter og grønne bønner
Pappa - 6
Mamma - 6
Alexander ni år - 6
Celina ni år - 6 
Emma åtte år (venninne på besøk) - 6

Min mening: Denne var helt klart ukens vinner, med toppscore fra alle! Jeg gjorde litt om på 
oppskriften for å gjøre den så barnevennlig som mulig. Her får du oppskriften, slik jeg laget den. 
Kan absolutt anbefales.

Salsiccia med ovnsbakte poteter og grønne bønner

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Lett
Antall personer: 4


1 pk Salsicciapølse (god italiensk pølse som ikke er stekt på forhånd) du kan også lage små 
gode kjøttboller ved å blande kjøttdeig, bacon i biter og fetaost som er smuldret. (Kjempegodt!)
700 g poteter
Tørket timian eller oregano
salt og pepper250 g bønner
200 g sjampinjong
2 sjalottløk eller en vanlig løk
2-3 dl lettrømme
Litt fond eller god buljong

Vask og skrubb potetene. Kutt dem i båter – for at de skal bli ferdig innen 30 minutter er det viktig
at båtene er tynne. Legg potetene i en ildfast form og vend inn rapsolje. Krydre potetene med salt,
pepper og tørket timian eller oregano.

Press farsen ut av salsiccia-pølsen, slik at du får små kjøttboller, ca 3 cm i diameter. stek dem i 
en varm stekepanne. Alternativt kan du brune pølsene i pannen og la de steke ferdig i ovnen 
sammen med potetene.

Stekk sjampinjong til de blir brune. Tilsett finhakket sjalottløk. La det surre til løken er blank. 
Ta stekepannen bort fra varmen og tilsett rømme og smak til med litt fond eller god buljong.
Rømmen må ikke koke, da skiller den seg.

Sett på en kjele med vann. Kutt endene av bønnene og del i to. Kok bønnene til de 
er myke, men fortsatt har litt tyggemotstand. Ha litt smør og salt over de varme bønnene.

Server evt. med litt salat.


Dag 2:
Hjemmelagde fiskepinner med salat rømme og kokte poteter
Pappa - 4
Mamma - 4
Alexander ni år - 3
Celina ni år - 2
Emma åtte år (venninne på besøk) - 4

Min mening: Veldig godt med hjemmelagde fiskepinner, og pluss for brødkrumme laget av 
kolonihagens franske baker, men det falt dessverre ikke helt i smak hos barna. Du får oppskriften her.

Oppskriftbilde
Dag 3:
Gulrotsuppe med ingefær og appelsin
Pappa - 4
Mamma - 5
Alexander ni år - 4
Celina ni år - 4

Min mening: Sunt og godt med deilig varmende suppe. Spennende tilbehør også med nystekt 
brød og hardkokt egg. Du får oppskriften her.

Pris for Middagskassen til fire personer er kr. 784,-

Les mer om Kolonihagen abonnement her. Spør meg gjerne hvis det er noe dere lurer på! :-)
Foto: Kolonihagen

Dette er en test av tre ulike middagsleverandører: Godtlevert.no, Middagshjelpen og Kolonihagen. Jeg får ikke betalt for å lage denne testen, men vi får middagene. 

Leverandørene er forberedt på at jeg skriver min personlige og ærlige mening.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...