fredag 23. mai 2014

Cake in a can - sjokoladekake på en ny måte!

vinter2014_495Foto: Franciska Munck-Johansen

I denne utgaven av Vakre Hjem & Interiør har jeg med denne herligheten av en kake. Alt du trenger for å lage dem er noen tomme hermetikkbokser
De får en fin og annerledes form, og er perfekte å servere til gjester, da alt kan gjøres ferdig i god tid. Og så smaker de helt himmelsk!

Cake in a can
Seks små eller tre store kaker
Sjokoladekake
3 egg
3,5 dl sukker
2 dl smeltet eller mykt smør
2,5 dl mel
4 ss bakekakao med liten topp
2 ts vaniljesukker eller vaniljeessens
1 ts bakepulver
Nougatkrem
300 g kremost naturell
50 g melis
250 g bløt nougat (kan kjøpes i de fleste større dagligvarebutikker)
Glaserte nøtter
50 g hakkede nøttekjerner (bruk gjerne ulike typer nøtter)
40 g sukker
Litt sjokoladesaus til pynt
Sett ovnen på 180 °C varmluft eller 200 grader uten.
Start med å forberede boksene. Ønsker du små kaker kan du for eksempel bruke små maisbokser. Ønsker du store kaker kan du bruke bokser fra tomater eller lignende. Bruk ikke bokser med innhold som kan sette smak på kaken, (unngå hvitløk, sterke kryddersmaker og lignende). Tegn en sirkel rundt boksene du velger, på et ark med bakepapir. Klipp ut sirklene litt mindre enn du har tegnet, og legg dem opp i boksene. Klipp også til bakepapir til sidene av boksene. La gjerne bakepapiret stikke litt opp av boksene, slik at det kan brettes rundt siden av boksene. Det gjør det enklere å få papiret til å sitte.
Pisk sammen egg og sukker. Bland i resten av ingrediensene mens du rører. Røren skal være seigtflytende.
Ha røren i boksene, fyll dem trekvart fulle.
Stekes midt i ovnen 25 – 30 minutter. Følg godt med og ta kaken ut av ovnen når den er fast, men fortsatt litt myk og litt flytende i midten. Test med en kakepinne eller lignende.
La kakene bli kalde.
Nougatkremen lager du ved å røre sammen melis og kremost naturell. Gjør nougaten myk, ved å smelte den lett over vannbad eller i mikroovnen i ca. 20 – 30 sekunder på full effekt. Nougaten skal bare bli myk ikke smeltes helt. Rør nougaten sammen med resten. Sett kremen kaldt til den skal brukes.
Lag de glaserte nøttene ved å smelte sukkeret i en middels varm stekepanne. Ikke rør, bare la sukkeret smelte av seg selv. Rist evt. lett på pannen. (Hvis du rører kan sukkeret krystallisere seg). Tilsett de hakkede nøttene og rør lett. Hell blandingen ut på bakepapir og la den stivne. Skjær i mindre biter når blandingen er avkjølt.
Gjør gjerne kakene ferdige en times tid før de skal serveres, de holder seg fint, så lenge de blir dekket over med plast.
Skjær av toppen av kakene, slik at du får en jevn topp. Del kakene i tre. Sett dem sammen med nougatkremen. Det er enklest om du har kremen i en sprøytepose og sprøyter kremen på. Pynt med glaserte nøtter og litt sjokoladesaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...