fredag 22. august 2014

Super tips til matpakken! Grove horn med ost og skinke

Matpakkesesongen er i full gang, og dette er en av barnas absolutte favoritter!

De er enkle å lage, de er fulle av godsaker og super praktiske til matpakken.

Dette er en av de oppskriftene man alltid lykkes med, jeg deler den derfor gjerne:


Grove horn med ost og skinke
Til 3 brett med horn (ca 24 stk)

1 liter lettmelk
200 g smør
2 pakker gjær (helst fersk, men tørgjær kan også brukes)
1 ts salt
2 ss honning eller sukker
4 dl sammalt hvetemel
Hvetemel til deigen henger godt sammen ca. 18 dl.
Ost i skiver (Norvegia, Jarlsberg eller lign.)
To pakker kokt skinke
egg til pensling

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken. Varm opp til det er fingervarmt. 
Ha smuldret gjær, sukker og salt i en bakebolle. Tilsett den varme melkeblandingen. Rør til gjæren er oppløst og tilsett sammalt mel og vanlig hvetemel, litt og litt til du får en fast deig. 

La deigen heve under lokk et varmt sted i ca. 40 minutter.

Del deigen i tre like store deler. Kjevle ut til en stor sirkel og del opp i 8 trekanter. Bruk gjerne pizzahjul til å dele opp deigen.

Ha godt med ost og skiknke på hver trekant og rull sammen til horn. 

La hornene heve i ca. 40 minutter. Pensle med sammenpisket egg. Ha evt. litt ost på toppen av ostehornene. Eller dryss med sesamfrø hvis du liker det.

Stekes ved 220 grader, midt i ovnen ca. 10 minutter.

Egner seg godt til frysing. 

1 kommentar:

  1. Ja! Horn ja, det skal lages til matpakker ツ
    Det er gull og ha i fryseren:)
    Dobbel deig blir det nok ツ

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...