Foto: Erik Hannemann
Denne ostekaken er en amerikansk ostekake som bakes i ovnen. Den er en av vinnerne i konkurransen om å bake den beste kaken med Philadelphia og/eller Oreo-kjeks.
Ostekake med brownie, peanøtter og sjokolade
Brownie
1 stkegg
100 gsmør
60 gsjokolade, minst 70%
30 ghvetemel
Ostemasse
300 gkremost
2 stkegg
70 gbrunt sukker
1,5 dlkremfløte
0,5 stkvaniljestang
100 gpeanøttsmør
100 gkokesjokolade, mørk
Brownie:
Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør og sjokolade i en gryte på lav varme eller i microbølgeovn. Tilsett smeltet sjokolade og smør i eggedosisen og bland. Vend til slutt hvetemelet forsiktig inn i blandingen med en slikkepott.
Hell røren i en 15-20 cm springform kledd med bakepapir i bunnen.
Stek brownien på 170 grader i ca 25 minutter. La den avkjøles.
Ostemasse:
Visp kremost glatt og luftig med en elektrisk mikser. Visp inn eggene, ett av gangen. Tilsett videre fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen og visp alt godt sammen.
Fordel massen likt mellom to boller.
Tilsett og bland inn peanøttsmør i den ene massen, og smeltet Dronningsjokolade i den andre.
Hell sjokoladeostemassen over den avkjølte brownien i springformen. Hell så peanøttostemassen forsiktig på toppen og jevne ut.
Stek kaken på 150 grader i ca en time. Den er ferdig når kaken er fast i kantene men fortsatt gynger litt i midten. La kaken avkjøles før den settes i kjøleskap over natten. Dekorer for eksempel med bær og sjokolade.
Oppskrift: Sindre Hia.
danke für das leckere rezept und die schönen bilder dazu!!! alles liebe von angie aus deutschland
SvarSlett