fredag 7. november 2014

Cappuccinokake med melkeskum

cappocinokake-croppet

Mmm, denne kaken ser skikkelig god ut, tror den kanskje må prøves til helgen!

Hva synes dere?

5 ts espressopulver (f.eks Nescafe)
150 g Havrekjeks (Digestive, Sibas eller lign.)
125 g smeltet smør
700 g Philadelphia Light
3 dl Yoghurt naturell
6 plater gelatin
150 g sukker
20 g Melis
1 1/2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 ss Bakekakao

Rør espressopulveret ut i 1½ dl varmt vann og avkjøl væsken i kjøleskapet. Knus kjeksen fint (gjerne med foodprosessor) og bland inn smeltet smør. Rør blandingen jevn. Kle en springform (ca 23 cm i diameter) med bakepapir i bunn og trykk kjeksmassen nedi denne. Avkjøles. Visp sammen 525 g Philadelphia Light og yoghurt med en mikser. Bløtlegg gelatinen 10 minutter i kjølt espresso. Tilsett sukker og varm det i en kjele under omrøring til gelatinen og sukkeret er oppløst. Rør kaffeblandingen inn i Philadelphiamassen. Fyll massen i formen og avkjøl kaken i 3 timer. 

Topping: Bland 175 g Philadelphia Light med melis til en glatt konsistens. Pisk kremfløte og vaniljesukker. Rør alt lett sammen og fordel det over kaken som melkeskum. Dryss over et fint lag kakao.

Oppskriften er fra Søte Øyeblikk.




1 kommentar:

  1. Wow - har du laget den!!
    Flin kdu:)
    den så skikkelig DIGG ut ♡

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...