Det føles som om det ikke er lenge til jul. Jeg har i hvert fall vært i skikkelig julestemning de siste ukene. Jeg har hatt det travelt med å lage juleartikler til Vakre Hjem og julekolleksjon til ZanZ.
Her får dere en liten smakebit fra artiklene: Det er så mye fint man kan lage av fløyel til jul.
Og denne konfekten er bare helt nydelig. Jeg har brukt lang tid på å finne de helt riktige oppskriftene som smaker helt himmelsk og som samtidig er enkle å lage.
Her får dere oppskriften på favoritten min - Oreo trøfler. Mmmm, dette er virkelig godt - og så enkelt. 11 flere oppskrifter finner dere i neste nr. av Vakre Hjem.
Oreotrøfler
Ca. 30 stk.
Hvis du liker oreokjeks vil du elske oreotrøfler – helt nydelige!
2 pakker oreokjeks ca. 300 g
100 g philadelphiaost naturell
250 g hvit kokesjokolade
Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin eller blender. Kan også knuses ved å bruke en kakerull – ha da kjeksen i en lukket brødpose først, for å unngå søl.
Hold av en halv kopp med kakesmuler til pynt. Tilsett philadelphiaost litt om gangen, bruk gjerne blenderen til det også. Fortsett til du har en god blanding som kan trilles til kuler. Sett blandingen i fryseren et kvarters tid, og lag små kuler av blandingen, ca. 2½ centimeter i diameter.
Sett kulene tilbake i fryseren et kvarter. Smelt sjokoladen (se fremgangsmåte nedenfor).
Legg en kule på en gaffel og dypp den i den smeltede sjokoladen. Sett kulen til tørk på en plate med bakepapir. Dryss litt kjekssmuler over før sjokoladen stivner.
Og disse synes jeg ble helt herlige å se på:
Andre enn jeg som liker å lage konfekt til jul?