Vinterferien er her, og det er tid til å kose seg litt ekstra!
Vi skal en tur til Trysil i noen dager, og da synes jeg det er koselig å bake litt.
Jeg elsker gjærbakst og hva passer vel bedre enn å lage solskinnsboller nå når både sola har snudd og vi håper på gode dager med sol i hytteveggen?
Tine har en super god oppskrift på Solskinnsboller som jeg gjerne gir videre til dere!
Kjempegode og enkle solskinnsboller
Gjærdeig
50 g gjær- 75 g smør
- 2 dl Kaffefløte
- 2 dl Helmelk
- 1 egg
- 4 ss sukker
- 12 dl hvetemel (ca.)
Fyll:
2½ dl Vaniljekrem- 4 ss sukker
- 2 ss malt kanel
Pynt:
2 dl melis- 1 - 2 ss vann
- Smuldre gjær i bakebollen. Smelt smør og hell over fløte og melk. Varm til 37 °C. Hell blandingen over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egg og sukker og elt inn mel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Sett til heving under plast ca. 40 minutter.
Ta deigen opp på bakebordet og kjevle ut til et rektangel. Fordel fyllet over deigen og rull sammen som til en rullekake. Skjær i ca. 3 cm brede biter og legg snurrene i papirformer, sammen i en form til en kake eller rett på bakepapiret. Etterhev i ca. 20 minutter.
Pensle med sammenpisket egg. Sett bollene i stekeovnen og stek i 5–6 minutter. Avkjøl på rist. Vent med å ha på glasur til like før servering. Smaker best hvis du serverer bollene litt lune.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!