Foto: Franciska Munck-Johansen
Høstpai med kantareller og parmaskinke
Denne paien er en av favorittene mine! Smaker helt fantastisk! Kantareller og ricotta gir denne paien en helt nydelig smak av høst og den er svært enkel å lage.
Paibunn
4 dl hvetemel
125 g smør (halvparten av smøret kan med fordel erstattes av kesam)
2 ss kaldt vann
Fyll
300 g rensede kantareller
3 ss smør
3 ss hvitvin
2 fedd hvitløk
salt og pepper
250 g ricottaost
75 g parmesan
150 g parmaskinke
2 ss finhakket gressløk
10 cherrytomater
Kna deigen godt sammen og sett kaldt. Kjevle ut på bakepapir og kle en form med deigen. Forstekes ved 225 °C i 10 minutter.
Stek kantarellene med smør og hvitløk i et par minutter, og smak til med salt og pepper. Tilsett hvitvin og la vinen koke inn (et par minutter).
Legg mindre biter av parmaskinke på paibunnen, og hell soppblandingen over. Legg små kladder med ricotta jevnt fordelt over bunnen, skjær tomatene i halve og fordel rundt i kanten. Strø parmesan over til slutt.
Stekes ferdig ved 200 °C i ca. 30–40 minutter.
Så snadder ut, takk for tips:)
SvarSlettHa ei god uke:)
Bare hyggelig!
SlettHa en kjempefin uke du også!
:-)