Foto: Franciska Munck-Johansen
Man ser ofte oppskrifter der det står Verdens beste, men denne oppskriften på Focaccia er virkelig helt fantastisk god. Jeg har bakt den mange ganger og den blir like god hver gang! Kan absolutt anbefales!
Jeg fant den på Stines Hverdag og jeg har fått hennes tillatelse til å gi den videre til dere. Jeg har delt oppskriften før, men den er så god at jeg bare må dele den igjen.
Her får dere oppskriften:
Verdens beste Foccacia
Verdens beste Foccacia
Deig
1 pakke finbakst eller hvetemel (1kg)
1 pakke fersk gjær (tørrgjær kan også brukes)
2-3 ss sukker eller honning
Salt
Litt chilipulver
Vann (ca 9 dl)
2 never saftige, soltørkede tomater
Oljeblanding
1 1/2 dl olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts oregano
Fingersalt, gjerne Maldon eller salt fra saltkvern
Foto: Stines Hverdag
Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først.Hev en time til under tildekking. Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.
Stekes på 200 grader i 15 minutter til det har fått en gylden skorpe.La brødet hvile litt før servering.
Halvparten av tomatene kan eventuelt erstattes med oliven, hvis du liker det. Prøv deg frem og finn din favoritt.
Mmm... kos dere!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!