Foto: Franciska Munck-Johansen
Sunn Nugatti!
Høres det for godt ut til å være sant?
Det er heldigvis ikke det! Denne Nugattien er ikke bare svært enkel å lage, den er også sunn, og smaker helt fantastisk!
I vanlig Nugatti er det mer enn 64 % sukker, bare 9 % hasselnøtter og kunstige tilsetningsstoffer!
I denne Nugattien er det 0 % sukker, mer enn 50 % hasselnøtter, sunn olje med Omega 3 og ingen kunstige tilsetningsstoffer.
Håper dere har en fin søndag! Her er det skikkelig innevær, så vi har kost oss med å lage hjemmelaget Nugatti. Det var overraskende enkelt å lage, og det smaker utrolig godt! Det er jo så sunt at det faktisk går an å ha med på matpakken også. Gjett om barna her i huset syntes det var greit?
Sunn hjemmelaget Nugatti
Oppskriften er nok til et stort glass.
200 g hasselnøttkjerner
3 ss honning (jeg foretrekker Akaciehonning som er flytende, men bruk den du liker best) Du kan erstatte honning med Sukrin Gold hvis du ønsker et godt lavkarbo alternativ
2 ss bakekakao (strøkne)
2 ts vaniljesukker
1 dl matfløte
1 - 1 1/2 dl sunn nøytral olje (jeg har brukt kaldpresset norsk rapsolje som har et høyt innhold av Omega 3)
1 knivspiss Maldonsalt (kan erstattes av vanlig salt)
Rist gjerne hasselnøttene i stekeovnen på 180 grader i ca 10 minutter, da får du frem en ekstra god smak. Gni av en del av skallet.
Ha hasselnøttkjernene i en foodprosessor eller blender. (Det er viktig at den er helt tørr, at det ikke er fuktig ellers kan det skille seg.)
Mal hasselnøttkjernene så fint som mulig. Det tar noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til du får en myk masse. Smak til med mer kakao eller mer honning alt etter smak. Hvis massen virker litt tør kan du tilsette litt mer olje eller matfløte.
Kan oppbevares i kjøleskap i et par uker. Selv om den står i kjøleskap beholder den en myk og kremet konsistens.
Tips: Det er også en fin gave å gi bort til noen som fortjener noe ekstra godt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!