I siste nr av svenske Elle mat og vin fant jeg disse herlighetene. De ser så lekre ut at jeg bare må dele dem med dere. Pavlova i cupcake-format. Bedre blir det vel ikke. Mmm.
12 st
Uimotståelige marengskaker med fluffig topping. Bruk massevis av friske bær!
Pavlova-cupcakes:
7 eggehviter
7 eggehviter
5 1/4 dl sukker
saft av 1/2 sitron
50 g mandelflak
Topping:
5 dl kremfløte
3 dl gresk yoghurt 10%
3 ss flormelis
1 liter friske bær
Sett ovnen på 150 grader. Bland eggehvite, sukker og sitronsaft. Rør til sukkeret har oppløst seg. Visp marengsen tykk over vannbad (over kokende vann til den blir 60 - 65 grader.
Ta marengsen fra varmen og visp den til den er avkjølt. Bland forsiktig mandelflak i marengsmassen.
Sett muffinsformer i en muffinsbakeplate og fyll formene 2/3 med marengs. Stek i midten av ovnen i ca. 45 - 55 minutter. De skal være litt seige og myke i midten.
Visp kremfløten til toppingen og bland med gresk yoghurt og flormelis.
Legg en god skje med topping på hver marengs og garner med bær som er renset og skjært i mindre biter.
Ta marengsen fra varmen og visp den til den er avkjølt. Bland forsiktig mandelflak i marengsmassen.
Sett muffinsformer i en muffinsbakeplate og fyll formene 2/3 med marengs. Stek i midten av ovnen i ca. 45 - 55 minutter. De skal være litt seige og myke i midten.
Visp kremfløten til toppingen og bland med gresk yoghurt og flormelis.
Legg en god skje med topping på hver marengs og garner med bær som er renset og skjært i mindre biter.
Oppskriften er fra Leila Lindhoms herlige bok Hello cupcake.