lørdag 17. mars 2012

Lekre pavlova cupcakes!

I siste nr av svenske Elle mat og vin fant jeg disse herlighetene. De ser så lekre ut at jeg bare må dele dem med dere. Pavlova i cupcake-format. Bedre blir det vel ikke. Mmm.
12 st
Uimotståelige marengskaker med fluffig topping. Bruk massevis av friske bær!
Pavlova-cupcakes:

7 eggehviter
5 1/4 dl sukker
saft av 1/2 sitron
50 g mandelflak

Topping:
5 dl kremfløte
3 dl gresk yoghurt 10%
3 ss flormelis
1 liter friske bær
Sett ovnen på 150 grader. Bland eggehvite, sukker og sitronsaft. Rør til sukkeret har oppløst seg. Visp marengsen tykk over vannbad (over kokende vann til den blir 60 - 65 grader.

Ta marengsen fra varmen og visp den til den er avkjølt. Bland forsiktig mandelflak i marengsmassen.

Sett muffinsformer i en muffinsbakeplate og fyll formene 2/3 med marengs. Stek i midten av ovnen i ca. 45 - 55 minutter. De skal være litt seige og myke i midten.

Visp kremfløten til toppingen og bland med gresk yoghurt og flormelis.

Legg en god skje med topping på hver marengs og garner med bær som er renset og skjært i mindre biter.
Oppskriften er fra Leila Lindhoms herlige bok Hello cupcake.

fredag 16. mars 2012

Vilt og vakkert av saueskinn og gamle melsekker

Jeg har hatt et utrolig hyggelig samarbeid med Eija med bloggen Norrfrid, som lager de vakreste tingene av saueskinn og gamle melsekker. Vi har laget artikkelen sammen her får dere en liten smakebit. På bildene under har Eija laget det flotte hjertet og jeg har laget resten. Eija selger tingene hun lager, klikk HER for å komme til bloggen hennes. Tingene hennes er godt og solid håndarbeid, tingene mine egner seg nok best til fotografering, hi, hi :-) Ser ikke alltid like bra ut på baksiden for eksempel. :-)

Håper dere liker artikkelen. Den kommer i Vakre Hjem til høsten. :-)

Ønsker dere alle en STRÅLENDE helg! Med forhåpentlig vår i luften, sol og stigende temperaturer! :-)



tirsdag 13. mars 2012

Helt fantastisk sjokoladekake!

Denne kaken er så uimotståelig at jeg bare må gi oppskriften videre til dere!


Den er fra boken: Lyckas med choklad av bakermester Magnus Johansson som blant annet har laget desserter til åtte Nobelmiddager.

Han skriver:

Med en sjokoladekakebunn er mulighetene for å skape gode kaker uendelige. Her har jeg fylt sjokoladebundene med en mørk sjokokadekrem, en ganache. Lag vakre topper av sjokoladekremen på toppen av kaken og du har skapt en sjokoladetrøffelkake som dine gjester aldri kommer til å glemme!

Kakebunner:
4 hele egg
1 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1,5 ss kakao

Sett ovnen på 200 grader.

Visp egg og sukker i en kasserolle, varm kasserollen under visping, til den blir 60 grader. Hell deigen over i en bolle og visp den kald.
Sikt mel og kakao ut på et bakepapir.
Vend den siktede melblandingen i deigen med en slikkepott.
Hell røren i en smurt form og stek den i ca 20 minutter.
Venn den bakte bunden ut på et melet bakepapir. La kaken avkjøles, gjerne til dagen etter.
Skjær bunden i tre deler. 

Sjokoladeganache:
300 g mørk sjokolade 70 %
3 dl kremfløte
2 ss honning

Hakk sjokoladen i mindre biter. Kok opp kremfløte og honning. Hell fløteblandingen over sjokoladen.
Miks med stavmikser eller bland med en slikkepott til massen er glatt.
La stå i romtemperatur noen timer, gjerne over natten. (La den ikke stå i kjøleskapet).

Lag store fine topper av sjokoladeganache mellom sjokoladebundene og på toppen av kaken.







lørdag 10. mars 2012

Hotel post i Gøteborg - En designperle!

Da vi var i Gøteborg sist tok vi turen innom Peter Stordalens seneste storsatsning. Han kjøpte den vakre gamle postbygningen som ligger midt i smørøyet og skapte Gøteborgs flotteste nye hotell: Clarion Hotel Post.

Stedet er absolutt et besøk verdt. Vi hadde allerede bestilt hotell, vi fikk derfor ikke bodd der. Men turen innom ga helt klart mersmak.

Her får dere litt inspirasjonsbilder (bildene er fra nettsiden deres):

Hva synes dere?









fredag 9. mars 2012

Hva synes dere om denne hytten? :-)

I vinterferien tok jeg bilder av denne vakre hytten. Det er en god venninne av meg som er interiørarkitekt som har innredet den, og jeg synes hun har gjort en fantastisk jobb, masse spennende detaljer og utrolig gjennomført. Elsker fargene hun har brukt både i interiøret og ikke minst på tømmerveggene både inne og ute. 

Jeg synes det har blitt både lunt og personlig.

Hva synes dere? :-)





Resten av artikkelen kommer i Vakre Hjem til høsten.

torsdag 8. mars 2012

Jeg fant, jeg fant! :-)

I forrige uke oppdaget jeg tilfeldig en liten skatt midt mellom Fredrikstad og Drøbak. 

Jeg har lenge likt de herlige klærne fra ChillNorway, men jeg ante ikke at det var outletstore bare en halv time fra hvor jeg bor. Jeg var tilfeldig innom for å kjøpe eplekasser hos Den blå Ballong i Dilling, ikke langt fra Larkollen og til min store glede oppdaget jeg at de ikke bare solgte kjempefine gamle eplekasser (til kun 100,- per stk) og mange andre spennende gamle saker, men også hadde to store rom fylt kun med klær fra ChillNorway både til barn og voksne!

Celina fikk store øyne da hun så jenteavdelingen og jeg tror ikke jeg overdriver hvis jeg sier hun prøvde klær i en time. Alt ledsaket av glade hvin og "åh, se denne" og "Mamma er jeg ikke fin". Til outletpriser var det ekstra hyggelig og vi kom hjem med masse fint.

Jeg fikk se katalogen deres også, som de har fotografert på det koselige sommerstedet deres. Jeg likte det jeg så så godt, at jeg har avtalt fotografering hos dem til sommer. 

Her ser dere litt bilder derfra.

Hva synes dere?




Har også tatt en titt på den helt nye kolleksjonen deres, og åh, her var det mye fint. Her får dere favorittene mine:

Denne tunikaen er bare HELT nydelig! Elsker det uformelle uttrykket og fargen er fantastisk! Dette blir garantert en favoritt! Må prøve å finne ut hvor jeg får kjøpt den.

Denne synes jeg også er SUPERfin!! ;-)

Og denne sommer-onepiecen er jo bare helt herlig!

 Og se denne søte kjolen! It´s all in the details!

Klikk HER for å se mer. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...