Denne kaken er så uimotståelig at jeg bare må gi oppskriften videre til dere!
Den er fra boken: Lyckas med choklad av bakermester Magnus Johansson som blant annet har laget desserter til åtte Nobelmiddager.
Han skriver:
Med en sjokoladekakebunn er mulighetene for å skape gode kaker uendelige. Her har jeg fylt sjokoladebundene med en mørk sjokokadekrem, en ganache. Lag vakre topper av sjokoladekremen på toppen av kaken og du har skapt en sjokoladetrøffelkake som dine gjester aldri kommer til å glemme!
Kakebunner:
4 hele egg
1 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1,5 ss kakao
Sett ovnen på 200 grader.
Visp egg og sukker i en kasserolle, varm kasserollen under visping, til den blir 60 grader. Hell deigen over i en bolle og visp den kald.
Sikt mel og kakao ut på et bakepapir.
Vend den siktede melblandingen i deigen med en slikkepott.
Hell røren i en smurt form og stek den i ca 20 minutter.
Venn den bakte bunden ut på et melet bakepapir. La kaken avkjøles, gjerne til dagen etter.
Skjær bunden i tre deler.
Sjokoladeganache:
300 g mørk sjokolade 70 %
3 dl kremfløte
2 ss honning
Hakk sjokoladen i mindre biter. Kok opp kremfløte og honning. Hell fløteblandingen over sjokoladen.
Miks med stavmikser eller bland med en slikkepott til massen er glatt.
La stå i romtemperatur noen timer, gjerne over natten. (La den ikke stå i kjøleskapet).
Lag store fine topper av sjokoladeganache mellom sjokoladebundene og på toppen av kaken.
Bilden är förförisk!!! Jag borde inte ha läst även receptet...men det gjorde jag..."smile". Nu vet jag vad jag ska bjuda på till helgen!
SvarSlettTack för tipset./Randi
Simple yet elegant. I'm glad I'm very far away so I can't actually eat it up!
SvarSlett