tirsdag 10. februar 2015

Dagens rapport fra Kakekrigen og kjempegode Profiteroles

fmj_profiteroles04
Foto: Franciska Munck-Johansen

I går var oppgaven å lage "Noe som oser av Paris". 

Når jeg tenker på Profiteroles, så er Eiffeltårnet, Seinen og små koselige kaféer ikke langt unna. Det var derfor et enkelt valg for meg. Jeg var godt fornøyd med selve kakene, og dommerne likte heldigvis smaken veldig godt. Men dessverre rakk jeg ikke å lage det store, fine, tette tårnet jeg hadde sett for meg!

Ha, ha, ha, jeg var helt sikker på at det var jeg som skulle få tidsstraff! For denne dagen var jeg virkelig ikke stolt av det jeg hadde å presentere! Heldigvis vektla de smaken mer enn presentasjonen og de valgte å ikke dele ut en tidsstraf. Hurra! (Vi har dårlig nok tid fra før!)

Vi får håpe det går bedre i dag! Da skal alle bake det samme etter Lars Lians oppskrift! Hjelp! Ingen enkel oppgave det heller! :-)

Profiteroles 

Profiteroles er typisk fransk og har eksistert helt siden 1700-tallet. Det vanligste er å servere dem enten med vispet krem, vaniljekrem eller vaniljeis. Følger du oppskriften, er de enkle å lage og de smaker utrolig godt.

Profiteroles:
115 g smør
en klype salt
2,4 dl vann
150 g mel
4 egg (mellomstore)

Sjokolade ganache
250 g mørk sjokolade
50 g usaltet smør
5 ts akaciehonning
3 ts kremfløte

Krem
3 dl kremfløte
1 ts frø fra vaniljestang eller 1ts vaniljesukker

2 ss melis

Litt melis til pynt

Sett ovnen på 210 grader varmluft eller 200 grader uten varmluft.

Smelt smøret i en mellomstor kasserolle.
Tilsett salt og vann og varm opp på middels varme.

Ta kasserollen av varmen og tilsett all melet.

Sett kasserollen tilbake på varmen og rør godt og raskt med en treskje
(i 3 - 5 minutter) til massen former seg til en ball, og den har fått en glatt overflate. Reduser evt. varmen litt underveis. Det er viktig å røre godt for å få riktig konsistens.

Ha massen i en røreskål. La massen avkjøle seg litt. Den trenger bare å bli så kald at ikke eggene stivner når de blir tilsatt.

Tilsett egg ett om gangen og pisk/rør godt med røremaskinen for hver gang.

Ha massen i en sprøytepose med rund tip ca. 12 mm.

Sprøyt små baller, ca. 2,5 cm i diameter og høyde. La det være minst 3 cm mellom hver ball. Ha litt vann på fingertuppene og press forsiktig ned spissene på ballene.

Tips:
Sprøyt evt. litt vann lett over med en sprøyteflaske. Det gjør at det dannes mer damp, som gjør at de lettere puffer opp.

Stekes ved 210 grader varmluft midt i ovnen i 20 - 25 minutter eller til de er gylne. Det er viktig at de stekes nok, ellers vil de falle sammen. Men ikke stek dem for lenge heller, da kan de bli tørre.

Når profiterolene er ferdig stekt, tas de ut av ovnen og flyttes over på en rist. Stikk et hull i hver bunn med en tannstikker eller lignende, og snu dem opp ned, slik at dampen slippes ut. La dem avkjøle.

Lag sjokoladeganachen. Start med å skjære sjokoladen og smøret i mindre biter. Smelt alle ingrediensene til sjokoladeganachen i en kasserolle.
Rør til du får en blank og fin masse.
La massen avkjøle litt mens du pisker kremen.

Pisk kremen nesten stiv, ha i melis og vanilje og pisk ferdig.
Fyll i sprøytepose og fyll kremen i de avkjølte vannbakels.
Dryss over litt melis.

Dypp hver vannbakels i sjokoladeganache, og sett dem til tørk på en rist.


Server.


mandag 9. februar 2015

Da er det ingen vei tilbake!

Foto: Christine Heim/Kakekrigen. Fra venstre: Janne, Eirunn, Bjørn-Ali, Franciska og Elisabeth

I kveld begynner den store finaleuken i kakekrigen!

Hjelp! Hvordan skal dette gå?

Nå møter jeg de beste av de beste! Tre flotte og ikke minst dyktige jenter, for ikke å nevne Bjørn Ali som har eget bakeri og kafé og har bakt mer enn 3000 marsipankaker! Og har alle oppskrifter i hodet!

Kveldens oppgave er å lage noe som oser av Paris.

Kanal FEM kl. 21.30.

Wish me luck! :-)


Vinn gavekort til Holmsbu spa! Verdi 4.200!



Quality Spa & Resort Holmsbu, beliggende i fjordkanten side om side med sine sjarmerende sjøboder og stolte sørlandsvillaer, soler seg i glansen fra omgivelsene hele året gjennom. Med egen sandstrand, brygge og marina er dette stedet for deg som ønsker nærkontakt med maritime elementer. Opplev norsk kystnatur og unn deg ro og velvære i spa, bare én times kjøretur fra Oslo.

Holmsbu Spa gir nå bort et gavekort til en verdi av hele 4.200,-

Gavekortet kan brukes til hva du vil, blant annet noen av de spennende spa-helgene deres:

Konkurransereglene er enkle:
  • 10 lodd for å like Holmsbu Spa på Facebook. Klikk HER!
  • 10 lodd for å følge Holmsbu Spa på Instagram: @qsrholmsbu
  • 10 lodd for å dele konkurransen. 

Du kan dele ved å klikke "Liker" under innlegget, på egen Facebookside, på bloggen din eller på instagramsiden din eller lign. Du får 10 lodd per gang du deler. Del på Instagram med #vakreholmsbuspa2 og @franciskasvakreverden.

Skriv i en kommentar hvor mange lodd du tar.

Trekning 12. mars.

Konkurransen arrangeres i samarbeid med Vakre Hjem og Interiør. Klik HER for å doble vinnersjansene dine!


FP_PUSS

VårPUSS 1. - 3. mai

God helse er en grunnstein i livet, både mentalt og fysisk. La dagene dreie seg om inspirasjon fra gode venner og omgivelsene, hard og myk trening fra motiverende instruktører, og alt det i skjønn forening med å nyte uten å måtte yte.

Pakken inkluderer:
Overnatting fredag til søndag i hotell, sjøbod eller villaMat fra hjertet:   
- Frokost lørdag og søndag  
- 3-retters middag fredag og lørdag* med premiedryss.
Tommy Steine DinnerShow lørdag
2 glass sprudlende (musserende vin). Ta et glass i baren før middagene, eller kanskje i boblebadet i Spa
Treningstimer, påmelding på plass.
Profesjonell Make-Up DEMO i plenum
Goodiebags til alle, verdi ca. kr. 500,-Inngang Holmsbu 
Spa - relax (vannområde) og treningsstudio under hele oppholdet
Myk badekåpe og tøfler til låns
Fri innendørs og utendørs parkering
(*Kjøkkenets valg av meny)

Klikk HER for å se mer.

  

Valentines helg 13. - 15. februar

Lørdag 14. februar er valentinsdagen. Nyt en hel helg sammen. Det er tid for varm og ekte oppmerksomhet.

Dere får:
Overnatting i gode senger
Mat fra hjertet:
  - Frokost, god start på dagen
  - 3-retters middag, godt for hjertet*
Inngang til Holmsbu Spa–relax (vannområde) og treningsstudio
Midnatts-Spa i levende lys
Myke badekåper og tøfler til låns
Fri innendørs og utendørs parkering
(*Kjøkkenets valg av meny)

Klikk HER for å se mer.



YogaWeekend 6. - 8. mars 
Et program fylt med praksis, teknikk, filosofi og selvsagt tid til å nyte spa og herllg feelgood stemning.

Pakken inkluderer:
Helgens Yogaprogram av teori og praksis
Overnatting i gode senger
Mat fra hjertet:

- Frokost, god start på dagen-
 3-retters middag, godt for hjertet*
Inngang til Holmsbu Spa–relax (vannområde) og treningsstudio
Myk badekåpe og tøfler til lånsFri
innendørs og utendørs parkering
(*Kjøkkenets valg av meny)

Klikk HER for å se mer.

  

lørdag 7. februar 2015

Fantastisk orangeri!

Kilde: @interiorselfie

Det er vel lov å drømme litt?

Dette fantastiske orangeriet skulle jeg gjerne hatt i hagen!

Ha en strålende helg alle sammen! :-)


fredag 6. februar 2015

Overdådige Snickers Cupcakes

fotob_531
Oppskrift og foto: Franciska Munck-Johansen – House of Pictures
Saftige og myke sjokoladecupcakes med fløyelsmyk snickersfrosting toppet med karamell- og sjokoladesaus og biter av Snickers. Dette er cupcakesene du lager, hvis du har lyst til å servere noe som er skikkelig godt og som også ser helt fantastisk ut.
I denne utgaven av Vakre Hjem & Interiør, deler jeg favorittoppskriftene mine på cupcakes.

Overdådige Snickers cupcakes

Ca 10 store
Cupcakes
225 g smør
4 egg
100 g lyst rørsukker
300 g sukker
1,5 dl lettrømme
1 dl melk
300 g mel
120 g bakekakao
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Snickers Frosting
225 g romtemperert smør
10 dl melis
2 ts vaniljesukker
3-4 ts fløte eller melk
3 Snickers skjært i mindre biter
Pynt:
2 Snickers
evt. sjokolade- og karamellsaus
Sett ovnen på 175 grader. Sett store cupcakesformer på et bakebrett.
Smelt smøret, sett det til side.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, det tar ca 5 minutter.
Bland smeltet smør med lettrømme og melk.
Bland de tørre ingrediensene sammen og sikt dem i eggedosisen skiftevis med smør/rømmeblandingen.
Ha røren i formene. Fyll formene 3/4 fulle.
Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 20 – 25 minutter. Test med en kakepinne. Ta ut cupcakesene så snart det ikke henger deig igjen.
Avkjøles på rist med et rent tørkehåndkle over.
Når kakene er helt avkjølte lager du frostingen.
Visp sammen smør, melis og vaniljesukker til du får en luftig og hvit krem. Det tar vanligvis 4-5 minutter med elektrisk visp på høy hastighet. Bruk gjerne paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig visp. Tilsett fløte eller melk litt om gangen til du får ønsket konsistens. Ha til slutt i Snickers som er skjært i ganske små biter.
Ha frostingen i en pose med stjernetip. Pynt cupcakesene med biter av Snickers og evt. litt sjokolade- og karamellsaus.

Morsdag og tid for blomster!

Søndag er det morsdag og jeg har gått på jakt etter den perfekte buketten.

Kjenner det er godt å se litt blomster og farger etter flere måneder med mørke og vinter.

Håper dere finner en bukett dere liker. Her får dere mine favoritter.

Dette får bli dagens reklame. :-)

bestselger blomster
Fortryllende - fra 345,-. Klikk HER for å se mer.

Morsdagsbuketten
Morsdagsbuketten - fra 315,- Klikk HER for å se mer.

blomsterbukett til henne
Dekoratørens valg til morsdagen - fra 285,- Klikk HER for å se mer.

roser i pastellfarger
Et hav av roser - fra 895,- Klikk HER for å se mer.

Tulipaner i blandede farger
Tulipaner i blandede farger - fra 195,- Klikk HER for å se mer.

roser på nett
Rosedrøm - fra 420,- Klikk HER for å se mer.

Tulipaner i friske farger
Solskinnstulipaner - fra 325,- Klikk HER for å se mer.

Jeg tror "Et hav av roser" må bli favoritten, men den som heter "Fortryllende" var jo også helt nydelig.

Hvilken likte du best?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...