Oppskrift og foto: Franciska Munck-Johansen – House of Pictures
Saftige og myke sjokoladecupcakes med fløyelsmyk snickersfrosting toppet med karamell- og sjokoladesaus og biter av Snickers. Dette er cupcakesene du lager, hvis du har lyst til å servere noe som er skikkelig godt og som også ser helt fantastisk ut.
I denne utgaven av Vakre Hjem & Interiør, deler jeg favorittoppskriftene mine på cupcakes.
Overdådige Snickers cupcakes
Ca 10 store
Cupcakes
225 g smør
4 egg
100 g lyst rørsukker
300 g sukker
1,5 dl lettrømme
1 dl melk
300 g mel
120 g bakekakao
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
225 g smør
4 egg
100 g lyst rørsukker
300 g sukker
1,5 dl lettrømme
1 dl melk
300 g mel
120 g bakekakao
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Snickers Frosting
225 g romtemperert smør
10 dl melis
2 ts vaniljesukker
3-4 ts fløte eller melk
3 Snickers skjært i mindre biter
225 g romtemperert smør
10 dl melis
2 ts vaniljesukker
3-4 ts fløte eller melk
3 Snickers skjært i mindre biter
Pynt:
2 Snickers
evt. sjokolade- og karamellsaus
2 Snickers
evt. sjokolade- og karamellsaus
Sett ovnen på 175 grader. Sett store cupcakesformer på et bakebrett.
Smelt smøret, sett det til side.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, det tar ca 5 minutter.
Bland smeltet smør med lettrømme og melk.
Bland de tørre ingrediensene sammen og sikt dem i eggedosisen skiftevis med smør/rømmeblandingen.
Ha røren i formene. Fyll formene 3/4 fulle.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, det tar ca 5 minutter.
Bland smeltet smør med lettrømme og melk.
Bland de tørre ingrediensene sammen og sikt dem i eggedosisen skiftevis med smør/rømmeblandingen.
Ha røren i formene. Fyll formene 3/4 fulle.
Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 20 – 25 minutter. Test med en kakepinne. Ta ut cupcakesene så snart det ikke henger deig igjen.
Avkjøles på rist med et rent tørkehåndkle over.
Når kakene er helt avkjølte lager du frostingen.
Visp sammen smør, melis og vaniljesukker til du får en luftig og hvit krem. Det tar vanligvis 4-5 minutter med elektrisk visp på høy hastighet. Bruk gjerne paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig visp. Tilsett fløte eller melk litt om gangen til du får ønsket konsistens. Ha til slutt i Snickers som er skjært i ganske små biter.
Ha frostingen i en pose med stjernetip. Pynt cupcakesene med biter av Snickers og evt. litt sjokolade- og karamellsaus.
Skal bake litt i dag og kan tenke meg å prøve denne.
SvarSlettFor denne ser og høres kjempegod ut.
Har ikke snickers, men noen små sjokolader med peanøtter.
Tror jeg prøver med de.
Vil samtidig ønske deg lykke til i finalen.
Les om dine barns reaksjon, Er glad de fikk deg til å
forandre på din besluttning.
Ha en god dag :)
Så hyggelig å høre. Det går helt sikkert kjempefint med de sjokoladene! :-)
SlettTakk for koselige ønsker!
Ha en kjempefin helg!
Beste hilsen
Franciska :-)