onsdag 18. februar 2015

Verdens beste ostehorn!



Oppskrift og foto: Franciska Munck-Johansen

Det er vinterferie og for mange av oss tid for kos med familien. Disse ostehornene lager jeg ofte, gjerne sammen med barna. De er kjempegode og enkle å lage. Passer godt på tur, til frokosten eller som kveldskos, og de er fine å fryse.

Dette er en av de oppskriftene man alltid lykkes med, jeg deler den derfor gjerne:

Grove horn med ost og skinke
Til 3 brett med horn (ca 24 stk)

1 liter lettmelk
200 g smør
1 pakke gjær (helst fersk, men tørgjær kan også brukes)
1 ts salt
2 ss honning eller sukker
4 dl sammalt hvetemel
Hvetemel til deigen henger godt sammen ca. 18 dl.
Ost i skiver (Norvegia, Jarlsberg eller lign.)
To pakker kokt skinke eller pepperoni
egg til pensling

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken. Varm opp til det er fingervarmt. 
Ha smuldret gjær, sukker og salt i en bakebolle. Tilsett den varme melkeblandingen. Rør til gjæren er oppløst og tilsett sammalt mel og vanlig hvetemel, litt og litt til du får en fast deig. 

La deigen heve under lokk et varmt sted i ca. 40 minutter.

Del deigen i tre like store deler. Kjevle ut til en stor sirkel og del opp i 8 trekanter. Bruk gjerne pizzahjul til å dele opp deigen.

Ha godt med ost og skiknke på hver trekant og rull sammen til horn. 

La hornene heve i ca. 40 minutter. Pensle med sammenpisket egg. Ha evt. litt ost på toppen av ostehornene. Eller dryss med sesamfrø hvis du liker det.

Stekes ved 220 grader, midt i ovnen ca. 10 minutter.


1 kommentar:

  1. pleier å bake kake vær helg nå vet jeg hva jeg skal ha på søndag besøk her vist du vill
    tilbudsvarer.blogspot.no

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...