torsdag 12. februar 2015

Oppskrift på STEINGOD Brownie!


I går var en skikkelig god dag på Kakekrigen. Endelig hadde jeg følelsen av kontroll og noenlunde god tid. Lars Lian er ikke den som slenger rundt seg med superlativer, men når han sier noe er STEINGODT, da blir det ikke mye bedre. At han sa i går at jeg hadde laget en STEINGOD brownie kan jeg derfor leve lenge på!

I kveld er det den store finalen!!

Utfordringen er å lage tre-etasjers bryllupskake på 2 TIMER!!!

Det er virkelig ikke lang tid! Hvordan skal dette gå?

Mislykkes alt eller går jeg helt til tops?

Wish me luck!


Denne brownien har jeg hatt oppskriften på i mange år og den er etter min mening verdens beste brownie. Prøv den selv og se hva du synes. Kan fint lages uten karamell og pekankrønsj også.

Brownies med salt karamell og pekankrønsj
Ca. 28 stykker
Brownies:
6 mellomstore egg
300 g muscavadosukker eller mørk rørsukker
300 g vanlig sukker
250 g god mørk sjokolade 70 %
450 g meierismør
300 g hvetemel
3 ts ekte vaniljeekstrakt eller frø fra 2 vaniljestenger
200 g marsipan
Salt karamell:
3 dl kremfløte
3 dl sukker
2 ss lys sirup
1 ss smør
frø fra en vaniljestang
1 liten strøken teskje maldonsalt
Pekankrønsj:
240 g pekannøtter
100 g økologisk rørsukker (kan ta med selv)
60 g vanlig sukker
4 ts lys sirup
20 g meierismør
Brownies:
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.
Smør formen (langpanne ca. 25 x 40 cm) og ha i bakepapir.
Rør sammen egg og sukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis.
Smelt smøret i en kasserolle.
Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen som er brekket opp i mindre biter. Rør til du får en glatt og myk masse.
Ha massen i eggeblandingen mens du rører godt.
Sikt melet i bollen. Bland i alt det tørre til du får en deilig seigtflytende røre.
Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør i mellom, slik at marsipanen blir godt fordelt i røren.
Ha røren i langpannen.
Stekes på 175 grader varmluft i 20 – 25 minutter.
Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter.
Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownie kan ha en nesten flytende kjerne. Den må for all del ikke bli stekt for mye. Stekeprosessen fortsetter etter kaken er tatt ut av ovnen.
Ta kaken ut av ovnen, la den stå med et tørkehåndkle over, slik at den ikke blir tør.
Salt karamell:
Bland alle ingrediensene til salt karamell i en kasserolle.
Kok opp under omrøring av og til, til røren er myk. Det tar 15-20 minutter.
Smak til med salt.
Karamellen skal bli gyllen, ikke for mørk. La den stå på benken til lett avkjøling når den er klar.
Pekankrønsj:
Gjør klar et bakebrett med bakepapir.
Skjær pekannøttene i mindre biter.
Ha brunt sukker, sirup og smør i en kjele og varm opp på middels høy varme.
Rør til alt er blandet og la det boble opp.
Rør inn nøttene, slik at de blir dekket over det hele.
Pass på så det ikke brenner seg.
Hell blandingen på et bakepapir, dra massen utover med to gafler, og la den avkjøle.
Brekk eller skjær nøttemassen i passe store biter.
Skjær kaken i passe store firkanter. Ha litt sal karamell over i striper, og topp med karamelliserte pekannøtter.
Serveres med iskald lettpisket krem eller vaniljeis. Dryss gjerne litt karamelliserte pekannøtter på toppen av kremen til pynt.
Foto: Christine Heim/Kakekrigen

11 kommentarer:

  1. GRATULERER SOM VINNER AV KAKEKRIGEN
    DU ER EN VERDIG VINNER
    HAR LEVERT MANGE FLOTTE KAKER

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! :-)

      Hyggelig å høre!

      Beste hilsen

      Franciska :-)

      Slett
  2. Gratulerer så mye som velfortjent vinner av Kakekrigen! Bryllupekaken var en drøm! Klem Cathrine :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Cathrine!

      Koselig å høre!

      Klem Franciska :-)

      Slett
  3. Gratulerer med seiern!! Så stas!!
    Klem J.

    SvarSlett
  4. Disse så bare helt fantastiske ut da du laget de i kakekrigen! Må prøves en gang! Gratulerer så mye med seieren! 💕🎉

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...