Oppskrift og foto: Franciska Munck-Johansen
Mange har spurt meg om oppskriften på Snickerskaken, som det er bilde av i headeren min. Den deler jeg gjerne. Her får dere den:
Syndig deilig Snickers kake
Fire lag med saftig sjokoladekake, vispet krem med rause biter av Snickers, toppet med sjokolade- og karamellsaus. Dette er kaken for alle kake-elskere. En skikkelig stjerne-kake du garantert lykkes med.
Bunner
250 g smeltet smør
5 egg
400 g sukker
2 dl rømme eller lettrømme
1,5 ts tørket kaffepulver rørt ut i 2 ts vann
275 g mel
100 g bakekakao
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Fyll og pynt
4 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
3 Snickers á 75 g
Karamellsaus
Sjokoladesaus
Sett ovnen på 175 grader.
Smør to runde former på 15 cm i diameter på sidene og ha bakepapir i bunnen.
Start med å smelte smøret i mikrobølgeovn eller i en liten kasserolle. Sett det til avkjøling.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. (Det tar ca 4-5 minutter på full styrke). Rør forsiktig inn rømme, vanilje-ekstrakt, det smeltede smøret og kaffepulver rørt ut i vann. (Du vil ikke smake kaffen, den vil bare forsterke sjokoladesmaken.)
Ha de tørre ingrediensene i en egen bolle. Bland de godt sammen med en stor visp.
Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.
Ha røren i formene. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 25 – 30 minutter. Test med en kakepinne eller gaffel underveis, og ta formene ut når deigen ikke lenger fester seg.
La kakene avkjøles med en tallerken over formene. Det gjør at kakene beholder fuktigheten. Sett dem eventuelt i kjøleskapet hvis du ønsker det skal gå raskere. Bunnene kan lages dagen før.
Del bunnene i to når de er helt avkjølte. Skjær Snickers-barene i mindre biter.
Rett før servering gjør du klar fyllet.
Ha krem og vaniljesukker i en bolle. Stivpisk kremen og legg kaken sammen. Start med å legge én bunn på et serveringsfat. Ha på krem og biter av Snickers og fortsett til du har brukt opp alt. Topp med karamell- og sjokoladesaus.
Server med en gang.
Maravilhoso,parece delicioso,obrigada por partilhar!
SvarSlettbeijinhos
så deilig !!! takk for flott oppskrift !!! angie ønsker en fin fredag fra Tyskland
SvarSlettThank you Angie! Have a great week! :-)
SlettAll the best Franciska :-)
NAM, den fikk jeg lyst å bake til bursdagen min på søndag ♥ Håper du får en fin helg. Klem Emma
SvarSlettKoselig å høre Emma. Gratulerer med dagen din i går! Håper kaken ble bra! :-) Klem Franciska :-)
SlettHei! :) Hvordan blir denne å lage til vanlig 24cm form?
SvarSlettHei Charlotte
SlettDet går helt fint!
Da lager du bare to bunner i stedet for fire.
Beste hilsen
Franciska :-)