Denne fantastiske oppskriften har jeg fått lov å gi videre fra Norefjellhytta på Norefjell.
Et helt spesielt sted dere bare må dra innom hvis dere skal til Norefjell i Påsken. Jeg var der for å lage en artikkel om dem og stedet overgikk alle forventningene mine.
Gjør klar glühweinen og ha den på termos før du drar ut på tur, da blir du dagens helt i fjellheimen:
NorefjellHyttas glühwein
3 dl vann
3 dl sukker
1 vaniljestang skjært på langs (kan erstattes av 2 ts. vaniljesukker)
1 ts nellikspikrer
3 kanelstenger eller 1/2 ts støtt kanel
evt. litt anis etter smak
3 kanelstenger eller 1/2 ts støtt kanel
evt. litt anis etter smak
1 appelsin
1 sitron
god rødvin med masse smak,
kan erstattes av god rød saft hvis du ønsker en alkoholfri variant
Kok opp alt bortsett fra
vinen.
La laken trekke over natta. (Du kan lage laken flere dager i forveien og bare ta den med på hytta). Jeg lagde en porsjon i går. :-)
Når du skal bruke den gjør du følgende:
Kok opp laken på nytt. Du
skal bruke en del lake til tre deler vin.
Når laken koker, tilsettes
vinen. Det må ikke koke heretter!
Server med appelsinbåter og
litt av krydderet.
Her får dere et par bilder fra stedet: (Som for øvrig også har verdens hyggeligste eiere.)
Foto: Franciska Munck-Johansen
For noen herlige stemningsfulle bilder. Fikk jo ikke mindre lyst til dra til Norefjell nå.... Oppskriften må prøves ut i påsken. Takk for at du deler :)
SvarSlettKlem fra Jijji
Nydelige bilder som alltid:) Ønsker deg en riktig god påske♥
SvarSlettKlem Mari
Hei!
SvarSlettOppskriften ser supergod ut!
Men hva menes med:
2 ts vaniljestang (Er det 2 ts oppkuttet vaniljestang, 2 ts med bare frøene inni eller er det 2 stk du mener?)
Hvor mye skal det være av anis, nellik, kanelstang?
Hilsen Marius
Hei Marius
SlettBeklager at oppskriften var litt utydelig. :-) Nå skal den være bedre. Lykke til!
Beste hilsen
Franciska :-)
Hejsan! Det är bara jag som smyger runt och tittar på mysiga bloggar, ler. Så vill jag ju önska en trevlig helg! KRAM Petra E, Romantiska hem
SvarSlettHei Petra, så hyggelig at du kom innom! :-)
SlettØnsker deg og dine en kjempefin påske!
God klem
Franciska :-)
Så utrolig herlige bilder!Fikk lyst på en gluhwein foran peisen tvert ;)
SvarSlettTakk for inspirasjon, og god påske!
Klem, Turid
Spennende! Kanskje dette må prøves i løpet av påsken:-)
SvarSlettGod påske:)
ser deilig ut.... du sendte meg en meld at jeg kunne linke give aways hos deg... jeg finner ikke ut hvor... :/ har en ny utfordring på gang med flotte premier.... hjelp meg gjerne med å del budskapet! :)
SvarSlettgod helg, flotte du!
klems Diana.
Hei Diana
SlettSe rett til høyre for dette svaret, Her finner du et bilde av en fin hivt og lilla pakke. Her står det:
Klikk HER for å vinne flotte premier! Og for å registrere egne giveaways.
Du kan alltid klikke på dette bildet for å finne frem, ellers kan du bruke denne linken:
http://franciskasvakreverden.blogspot.no/2012/10/her-kan-du-registrere-din-giveaway.html
Ha en strålende påske!
Klem
Franciska :-)
Rålekre og inspirerende bilder, -som vanlig! ;)) For et nydelig sted forresten! Oppskriften skal prøves! ;)
SvarSlettHa en riktig fin påske! :0)
Stor klem, Ann.
Det så deilig ut:-) Takk for tipset!
SvarSlettNydelige bilder! Skulle gjerne vært der i påsken...
Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min!
Nå har jeg hevet meg med på konkurransen:-) Kjempegøy!
Det kommer nok flere bidrag. Må bare få ryddet litt først:-)
Åh, det både ser og høres skikkelig godt ut!!! Og for et stemningsfult sted. Takk for at du delte, og god påske ;-)
SvarSlettYUM! This looks delicious, Franciska! And, your photos are stunning, as always.
SvarSlettHappy Easter! Happy Spring! Happy, Happy Everything! XO
Hugs,
Linda at Beautiful Ideas