onsdag 30. september 2015

18 tips til aktiviteter med barn når det er høst

I dag deler jeg 18 koselige høstaktiviteter man kan gjøre med barna, som ikke koster mye, men som gir masse høststemning og koselig familietid!
Vi koser oss hjemme i høstferien. Jeg må jobbe litt hver dag, men vi skal gjøre noe som vi av og til gjør som er like stor suksess hver gang.
På forhånd velger vi ut 8-10 hyggelige aktiviteter som vi har lyst til å gjøre. Hver dag bytter barna på å velge en aktivitet, og da gjør vi den sammen. Vi gjorde det første gang i sommerferien, da de var bare 4 år (nå er de 11). 
Du kan lese mer om vår annerledes ferie hjemme HER.
Jeg er en stor fortaler for at aktiviteter ikke MÅ koste masse. Jeg synes barna har godt av å lære seg at man kan ha masse moro uten å betale tusenvis av kroner, og at det viktigste er å være sammen og finne på noe hyggelig. 
Her får dere litt idéer:


Foto: Franciska Munck-Johansen

Kongler med mose
Bruk en liten grein eller en ispinne og la barna stikke inn mose i konglene. De er fine alene eller som en del av en større høstdekorasjon.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Lyslykter med blader
Tomme syltetøyglass eller glass etter barnemat blir fine lyslykter med lønneblader i høstfarger. Start med å pensle på et lag med decoupagelim. Fest bladet og legg på enda et lag med lim. Så enkelt at selv ganske små barn kan være med på å lage dem.


Foto: Franciska Munck-Johansen

Miniatyrlandskap
Noen stein, litt mose og noen små greiner blir et fint lite miniatyrlandskap.


Kilde: Eclectically Vintage

Lag en tidskapsel
Det er jo kjempeartig. Hele familien velger ulike ting de ønsker å ha med, noe som er typisk for akkurat dette året, man har det i et skrin eller en boks (som tåler å være i jorden) og graver det ned i hagen. Jeg tenker det kan være fint å åpne etter 5 år, da er barna 16 og mye har nok skjedd. Man kan også legge ved tanker om hva man tror kommer til å skje de neste fem årene eller ønsker man har.


Kilde: Hubpages

Ta fine høstbilder av barna
Dette var et fint motiv. Det kan også være fint å ta bilde oven i fra når barna ligger i en haug med høstblader eller når de løper bortover mot høstskogen.

Kilde: Makezine
Takknemlighets-tre
Dette er et enkelt, men veldig koselig prosjekt. Finn en stor grein. Klipp ut blader i papp og skriv på hva dere er takknemlige for. La barna skrive sine egne blader, og heng dem opp sammen, mens dere snakker om hva dere er takknemlige for.


Kilde: Stickerslab

Lag en fin høstdekorasjon
Pynt gjerne en liten vegg med fine høstbilder og blader som dere har funnet i skogen. Det gir fin høststemning og er et koselig familieprosjekt.
Andre ideer kan være å:
 • Besøke en gård og kjøpe grønnsaker og lage deilig høstsuppe
 • Lage bål i skogen eller på stranda
 • Spille spill foran peisen eller med masse tente stearinlys
 • Lag en høstkrans av høstblader
 • Lag noe godt og varmt å drikke sammen, det kan være kakao, varm eplecider eller lignende.
 • Dra på høstpiknikk, ta med pledd og litt godt å spise og ha piknikk i parken, i skogen eller lignende.
 • Skriv postkort eller brev til besteforeldre, tanter, onkler eller lignende
 • Se en koselig familiefilm
 • Arranger en høstskattejakt, skriv opp 10 - 15 ulike ting, som høstblader, en stein, en kongle, en fjær etc. og la barna gå på jakt.
 • Uthul gresskar
 • Bak en kake sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...