torsdag 24. september 2015

God gammeldags hjemmelaget kjøttsuppe!

Foto: Franciska Munck-Johansen

Noe av det beste jeg vet, når høsten kommer, er deilige varme hjemmelagde supper! Perfekt etter en lang tur i skogen eller en dag ute i frisk høstluft.

Kjøttsuppe som har kokt lenge, slik at kjøttet blir helt mørt sammen med deilige høstgrønnsaker er en stor favoritt.

Enkelt å lage, man kan ha til flere dager, og det smaker kjempegodt.

Her får du oppskriften

Hjemmelaget kjøttsuppe
Til fire personer i to dager

1 kg storfekjøtt (høyrygg, bog, bryst eller lignende)
2 liter vann
2 buljongtern eller kjøttfond
4 gulrøtter
2 purreløk
200 g kålrot (kan unnlates)
8 - 10 mellomstore poteter
Fond eller buljong med kjøttsmak
Salt og pepper
Persille

Kok opp vannet, ha i 2 buljongtern eller fond. Legg i kjøttstykkene hele. La vannet koke opp igjen.

Fjern skummet.

Skru ned for varmen og la kjøttet trekke under lokk til det er mørt ved svak varme (ca 90 grader). Det tar ca 1 1/2 time.

Ta kjøttet ut av gryten og skjær det i mindre biter.

Rens og vask grønnsakene, skjær dem i mindre biter. Ha grønnsakene (utenom purre) i gryten og kok i ca 15 minutter til de er møre. Når det er ca 5 minutter igjen tilsettes purren.

Tilsett kjøttet la suppen stå i 5 - 10 minutter. Smak til med salt og pepper, hakket persille og fond eller buljong.

Gi suppen et kort oppkok og server den rykende varm med godt brød til.

Det smaker ekstra godt med hjemmelaget Foccacia til! Du får oppskriften på Verdens beste Foccacia HER!





1 kommentar:

  1. Jeg ser at man skal legge i stykkene hele. Mine stykker er på 500g. Skal de legges i så store?

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...