fredag 18. september 2015

Sunn Nugatti kake med bare to ingredienser! Tuller du?


Foto: Franciska Munck-Johansen

Det høres virkelig for godt ut til å være sant! Men det er helt sant!

Kaken består av bare to ingredienser Nugatti og egg. Du kan selvfølgelig lage kaken med vanlig Nugatti, men her får du i tillegg oppskriften på sunn Nugatti.

Den smaker utrolig godt! Myk og deilig med masse god smak.Nugatti kake med bare to ingredienser

4 egg
250 g Sunn Nugatti

Sett ovnen på 180 grader.

Gjør klar en rund form (ca 15 cm i diameter) Den kan også lages i en større form, da blir den bare litt lavere.

Ha bakepapir i bunnen og rundt sidene. La bakepapiret stikke ca. 10 cm over kanten. Det er enklest å feste bakepapiret hvis du smører sidene på formen først.

Ha alle fire egg i en rørebolle og start med å vispe et par minutter på lav styrke, så fem minutter på middels styrke, til eggemassen har fordoblet seg.

Smelt Nugattien i mikroovnen eller i en kasserolle. Den skal ikke være veldig varm, bare nok til at den blir mer flytende i konsistensen.

Ha Nugattien i en større bolle, tilsett en tredjedel av eggemassen og bland godt. (Her trenger du ikke være så forsiktig, bare bland i vei). Tilsett en tredjedel til og bland forsiktig, og tilsett resten som vendes helt forsiktig inn med en slikkepott. Grunden til at du skal vende det forsiktig inn, er for å beholde mest mulig luft.

Ha massen i formen og stek den midt i ovnen i 25 - 30 minutter, eller til kaken ikke lenger virker flytende når du kjenner etter med et par fingre på toppen.


Foto: Franciska Munck-Johansen

Sunn hjemmelaget Nugatti

Nugatti er jo ikke akkurat det sunneste man kan spise, men denne nugattien er ikke bare skikkelig god, den er også sunn!

I vanlig Nugatti er det mer enn 64 % sukker, bare 9 % hasselnøtter og kunstige tilsetningsstoffer! I denne Nugattien er det 0 % sukker, mer enn 50 % hasselnøtter og ingen kunstige tilsetningsstoffer.

200 g hasselnøttkjerner
3 ss honning (jeg foretrekker Akaciehonning som er flytende, men bruk den du liker best) Du kan erstatte honning med Sukrin Gold hvis du ønsker et godt lavkarbo alternativ
2 ss (strøkne) bakekakao
2 ts vaniljesukker
1 dl matfløte
1 - 1 1/2 dl sunn nøytral olje (jeg har brukt kaldpresset norsk rapsolje)
1 knivspiss Maldonsalt (kan erstattes av vanlig salt)

Rist gjerne hasselnøttene i stekeovnen på 180 grader i ca 10 minutter, da får du frem en ekstra god smak. Gni av en del av skallet.

Ha hasselnøttkjernene i en foodprosessor eller blender. (Det er viktig at den er helt tørr, at det ikke er fuktig ellers kan det skille seg.)

Mal hasselnøttkjernene så fint som mulig. Det tar noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til du får en myk masse. Smak til med mer kakao eller mer honning alt etter smak. Hvis massen virker litt tør kan du tilsette litt mer olje eller matfløte.

Kan oppbevares i kjøleskap i et par uker.

2 kommentarer:

  1. Hei.
    Kan man bruke andre nøttetyper som feks cashew,pistasj eller peanøtter istedenfor hasselnøtter? Jeg er allergisk mot dem,så vært kjekt å laget sunn nughatti til kaken.,,

    SvarSlett
  2. Ja, det går fint. Du får ikke den utpregede hasselnøttsmaken, men en god smak av nøtter for det. 😊

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...