tirsdag 1. september 2015

Trender interiør 2015Nå i helgen var jeg på Gave & Interiørmessen i Lillestrøm, og jeg har selvfølgelig tatt masse bilder til dere!

Det er jo alltid moro å se hva som kommer og hva som er aktuelt akkurat nå!

Som jeg tidligere har skrevet, så mener jeg at trender bare bør brukes som inspirasjon! Hjemmene våre er våre hjem og ingen bør bry seg med hvordan vi innreder dem, uansett hvordan årets trender er.

Men man trenger jo påfyll og inspirasjon! Det er kjedelig å ha det likt hele tiden og moro med litt forandring og da er en interiørmesse stedet å være!

Det er jo dessverre en lukket fagmesse og det er ikke en gang lov å ta bilder for de som er der, men som blogger og fotograf får jeg heldigvis lov.

Det skal dere selvfølgelig få nyte godt av, så værsågod, her får dere en aldri så liten sniktitt på årets interiør trender høst og vinter 2015.

Etter å ha vært igjennom det meste av messen så er det flere trender som utmerker seg. Det er tydelig at Shabby Chic er lite tilstede og ikke noe vi kommer til å se mye av fremover, men det lyse nordiske interiøret med vekt på god kvalitet og godt håndverk er i tiden som aldri før.

Interiør med kontraster og innslag av sort er også helt tydelig en stor trend, det samme er duse juvelfarger og særlig velour i duse juvelfarger er stort denne høsten.

Naturmaterialer som røft treverk, skinn, lin, stein, og betong er også hot hot hot.

Kunsthåndverk som keramikk, trearbeid og glass er også i tiden. Metaller som både kobber, messing, gull og sølv er også fortsatt veldig aktuellt.

og en av de aller største trendene er botanikk. Grønne planter i alle avskygninger skaper liv til interiøret.

Bli med meg rundt og se selv!Elsker lysekronene fra Wikholmform. De MÅ jeg bare ha selv! Deilig å se noe nytt!Jeg er også veldig glad i kobber, så det er hyggelig å se at det fortsatt er med.IO har en flott blanding av betong, lyse tresorter og flott Skandinavisk design.Grønne planter så man overalt. Her hos Mr. Plant.Home & Cottage viste frem naturfarger blandet med litt sort og noen få fargeinnslag.Covent Garden CollectionAnouska satser på det etniske som indianerfjær og vintageobjekter fra Østen.Sögne er en norsk bedrift fra Søgne ved Kristiansand. De har keramikk og tekstiler i eget design.Hos Mille Moi var det mye fargeglede å se, også her i duse juvelfarger.Og se disse flotte glasskrukkene fra Mille Moi!Cozy room viser frem rustikke bord og kister sammen med tepper av skinn med trykk og lyslykter i metall.Danske Nordal har alltid fingeren på pulsen og her var det også interiør med kontraster i sort og duse juvelfarger som var den viktigste trenden. Her var også et stort utvalg av metaller særlig messing, gull og kobber og selvfølgelig naturmaterialer.Keramikk med grafiske mønstre i sort hvit var også å se flere steder.

Halvor Bakke hadde sammen med Lama en flott stor stand med særlig fokus på hytteinteriør. Deilige myke duse farger og lekre naturmaterialer.

House Doctor er også gode til å spotte trender og også her var det sorte kontraster, duse juveltoner og naturmaterialer som utmerket seg.Nicolas Vahé er stor på gourmetmarkedet og også her er de sort hvite kontrastene aktuelle. Og såå mye godt da!!Hos danske Bloomingville så man et typisk lyst og nordisk interiør med lyse puddertoner og lyst treverk.

Trender interiør høst og vinter 2015

En del av messen var satt opp som en trendutstilling hvor trendforskerne har gitt sine meninger om årets trender. I år var det tre hovedtrender:Rent Skandinavisk
Den skandinaviske naturen og det nordiske lyset skaper et hav av lyse, kjølige fargenyanser. Det er de myke formene og de skarpe, harde kontrastene som preger trendbildet. En blanding av nye produksjonsteknikker og tradisjonelt håndverk blir stadig mer tilstedeværende blant Skandinaviske formgivere, som utfordrer både materialbruk og tilvirkningsmetoder.

Vi ser på tendenser som 3D-printing av leire og maskinering av naturlige materialer. Uttrykket er klart og definert, på en behagelig og myk måte. Enkelhet, ærlighet og ekthet er sentrale behov, og vi har lyst til å rydde opp, både mentalt og i hjemmene våre. Her snakker vi kombinasjoner som gir ro til sjel og sinn.

Fargene er pudderfarger, støvete pasteller, grått og toner av hvitt.

Geometriske mønstre, polert glass, transparente detaljer, stein og skinn dominerer med drypp av grov porselen, keramikk og marmor.Nordisk Flora
Vi lever grønnere enn noensinne og ønsker å bidra med å ivareta miljøet og naturen. Vi kjører helst el-bil og el-sykkel, og vil gjerne handle økologiske grønnsaker. Drømmen om et liv på landet står sterkt. Men kanskje helst midt i byen med frittgående høns og ferske grønnsaker i bakgården. Vi setter pris på ekthet, varighet og det sanselige. naturens palett er viktig.

Fargene er grønt, brent oransje, sand og vi ser også fargerike botaniske mønstre.

Materialene er lyse tresorter og naturmaterialer som skinn, lin, ull, silkefløyel, stein, brent leire, glass og perselen.Nye tradisjoner
Kulturelle tradisjoner og håndverk er en tydelig tendens i tiden. Vi bryr oss om hvem som lager det vi kjøper, og vi ønsker oss det unike og spesielle. Det håndlagde, det uferdige, det grove og det rustikke er det vi vil ha nå. materialene er sterkt tilstede med sine levende teksturer. Det er imidlertid kontrasten mellom de stilrene linjene og de rare uperfekte formene som er med på å skape det rette uttrykket.

Fargene er jordnære og varme, som bordeaux, terakotta, oker, kamel, konjakk og dype toner av blått

Materialene er mørkere treslag, keramikk, porselen, skinn, ull og gylne metaller.

Håper dere likte rundturen! :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...