fredag 4. september 2015

Kjempegod dessert! Karamellisert eplepai!



Noe av det beste med høsten, er all den gode maten man kan lage!

Epler er en av de beste råvarene, og eplepai er noe av det beste jeg vet. Denne drømmen av en dessert kan virkelig anbefales! Enkel å lage og smaker kjempegodt!

Karamelliserte små eplepaier

6 store epler gjerne litt sure
frisk sitronsaft
100 g smør
15 cl kaffesirup med vaniljesmak (her er det brukt kaffesirup fra Nicolas Vahé) du kan også blande vann med litt sukker og vaniljesukker hvis ikke du får tak i kaffesirup, men den blir aller best med sirup.
2 plater ferdig butterdeig
Grovt hakkete, ristede mandler
Litt perlesukker

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Skrell eplene, og del dem i mindre båter. Pensle med ferskpresset sitronsaft, slik at eplene ikke blir brune. 

Smelt smøret i en stekepanne og tilsett eplene. La de koke over middels varme i ca fem minutter. 

Tilsett sirup og kok videre, helt til eplene er myke, og sukkeret er litt karamellisert. 

Ta kjelen fra varmen. 

Skjær butterdeig i fire runde skiver ca. 1 cm bredere enn formene. Ha butterdeigen i formene og fordel de karamelliserte eplene. Dryss litt perlesukker og hakkede mandler over eplene og stek paiene i 15-20 minutter, til overflaten er gyllen. 

Serveres varme med vaniljeis eller pisket krem.

Oppskriften er fra Nicolas Vahé som har utrolig mange deilige gourmetprodukter. Jeg besøkte standen deres på interiørmessen i helgen og fikk smake på masse godt! Jeg pratet også med Nicolas selv og er imponert over alt han har klart å få til. Han er fransk, men bor i Danmark. Han har en egen passion for god smak og brenner for å lage skikkelige kvalitetsprodukter. 

(Innlegget er IKKE sponset).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...