Foto: Franciska Munck-Johansen
Dette er en av favorittkakene mine, den er utrolig saftig, smaker kjempegodt og veldig enkel å lage! Du kan bytte ut bærene med andre bær hvis du vil, men akkurat nå synes jeg det er ekstra godt med blåbær, da de gir assosiasjoner til høst.
Saftig kake med blåbær og pikekyss
Kaken
3 egg
2 dl sukker
100 g smør
2 1/2 dl hvetemel
2 1/2 dl revet marsipan
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
Pynt
3 dl kremfløte
Blåbær
Pikekyss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og la det avkjøle. Bland de tørre ingrediensene godt sammen og ha det i eggedosisen skiftevis med smeltet smør. Hell røren i en smurt form ca. 23 – 25 cm i diameter.
Stekes på 175 grader i cirka 40 minutter.
Test med en kakepinne om kaken er ferdig.
La kaken avkjøle.
Visp kremfløten til krem og pynt kaken med blåbær og knuste pikekyss.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!