Foto: Franciska Munck-Johansen
Denne kaken ser veldig imponerende ut, men den er overraskende enkel å lage, og så smaker den helt fantastisk. Revet marsipan gjør kaken svært saftig og jordbærkremen gir den en frisk og sommerlig smak.
Rose-kake
Bunner
100 g smør
3 egg
200 g sukker
175 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
200 g revet marsipan
100 g smør
3 egg
200 g sukker
175 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
200 g revet marsipan
Fyll
2 dl kremfløte
1 pakke jordbær
1 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte
1 pakke jordbær
1 ts vaniljesukker
Frosting:
375 g mykt smør
550 g melis
375 g Philadelphia kremost naturell
3 ts vaniljesukker
375 g mykt smør
550 g melis
375 g Philadelphia kremost naturell
3 ts vaniljesukker
Ha bakepapir i bunnen av en form på ca 23 cm i diameter. Smør sidene.
Sett ovnen på 175 grader.
Smelt smøret og la det avkjøle. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha mel, vaniljesukker og bakepulver i en egen bolle. Bland sammen med en stor visp. Tilsett revet marsipan og bland godt.
Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.
Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 40 minutter.
Test med en kakepinne eller gaffek om kaken er ferdig.
Test med en kakepinne eller gaffek om kaken er ferdig.
La kaken avkjøle, med en tallerken eller et rent tørkehåndkle over formen for å holde på fuktigheten.
Når kaken er helt avkjølt deles den til to bunner.
Rens jordbærene og skjær dem i mindre biter. Ha kremfløten og vaniljesukker i en bolle. Stivpisk kremen og ha i jordbærbiter.
Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat, ha på jordbærkremen og legg på den siste bunnen.
Lag frostingen rett før servering.
Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Særlig smøret må være helt mykt, ta det derfor gjerne frem et par timer før det skal brukes. Hvis du ikke har tid til det, kan det varmes forsiktig i mikroovnen. Jeg pleier å varme det 10 sekunder om gangen, da det er svært viktig at det ikke smelter.
Rør mykt smør med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp.
Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting.
Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting.
Bruk en stor stjerneformet sprøytetip (for eksempel Wilton 1M). Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle.
Ha frostingen i posen.
Ha frostingen i posen.
Slik lager du rosene:
Hold sprøyteposen loddrett mot kaken. Start i midten og lag en sirkel hele veien rundt til du synes du får en passe stor rose. Slik fortsetter du til hele kaken er dekket av roser. Fyll ut feltene mellom rosene med litt ekstra frosting. Lag små stjerner.
Hold sprøyteposen loddrett mot kaken. Start i midten og lag en sirkel hele veien rundt til du synes du får en passe stor rose. Slik fortsetter du til hele kaken er dekket av roser. Fyll ut feltene mellom rosene med litt ekstra frosting. Lag små stjerner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!