torsdag 4. juni 2015

Verdens beste kanelsnurrer på en helt ny måte!



Foto: Mette Cecilie Syversen

Denne oppskriften har jeg fått av en god venninne for mange år siden. Det er en av de oppskriftene man alltid lykkes med, og som alltid smaker kjempegodt!

Da jeg så en facebookvenn dele dette smarte tipset, måtte jeg jo bare gi det videre til dere!

Lag kanelsnurrene i harde cupcakesformer. Da får du høye fine kanelsnurrer som er myke hele veien rundt! Akkurat slik jeg liker dem best! Tusen takk Mette Cecilie Syversen for et bra tips!

Her får dere oppskriften.


Verdens beste kanelsnurrer
Til 3 brett med kanelsnurrer (ca 24 stk)

200 g meierismør
1 liter lettmelk
100 g gjær
2 ts salt
3 dl sukker
1,75 kg hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)
Mykt smør, sukker og kanel til fyllet

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken. Varm opp til det er fingervarmt. 

Ha smuldret gjær, sukker og salt i en bakebolle. Tilsett den varme melkeblandingen. Rør til gjæren er oppløst og tilsett mel litt og litt til du får en fast deig. 

La deigen heve under lokk et varmt sted i ca. 40 minutter.

Del deigen i tre like store deler. 

Kjevle ut hver del ca. 1,5 cm tykt. til et stort rektangel.

Smør på et lag meierismør, og strø på sukker og kanel. Rull deigen sammen på langs slik at du får en lang rull. Skjær rullen i skiver som er ca 2 cm tykke. Ha kanelsnurrene i cupcakesformene. Formene skal være litt over halvt fulle, de hever til ca dobbelt størrelse.

La kanelsnurrene etterheve i ca. 30 minutter. 

Stekes midt i ovnen på 220 grader i 10–15 minutter, til de er gylne.

Egner seg til å fryses. Varmes gjerne lett før servering. De smaker aller best lune.

En ekstra fordel med å ha dem i former er at de holder seg ferske enda lenger enn vanlige kanelboller. Kjempegode og myke i minst tre dager!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...