fredag 5. juni 2015

Sjokolademoussekake med nøttebunn!

Oppskrift og foto: Franciska Munck-Johansen

Sjokolademoussekake med nøttebunn

Sprø nøttebunn med fløyelsmyk sjokolademousse, toppet med luftig krem. Ja, takk! Denne kaken passer like godt til kaffen som til en avslutning på en god middag. Og den kan gjøres nesten helt ferdig i god tid før servering.
Nøttebunn
3 eggehviter
1 ts vaniljesukker
1 knivspiss salt
200 g sukker
150 g hasselnøtter (kan ev. erstattes av andre nøtter)
Sjokolademousse
150 g god mørk sjokolade
3 dl kremfløte
3 ss melis
3 eggeplommer
Pynt
2 dl kremfløte
75 g mørk sjokolade
Sett ovnen på 175 grader varmluft.
Ha bakepapir i bunnen av en springform ca. 23 cm i diameter.
Ha eggehvitene i en helt ren bolle. Pisk dem sakte mens du tilsetter vaniljesukker, salt og sukkeret litt etter litt.
Hakk nøttene i en kjøkkenmaskin, vend dem forsiktig i marengsmassen. Ha røren i formen.
Stekes midt i ovnen i 35–40 minutter ved 175 grader.
Lag sjokolademoussen:
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller vannbad.
Visp kremen stiv. Sett den kaldt.
Rør inn melis i den smeltede sjokoladen mens du pisker godt med en liten visp. Tilsett én eggeplomme om gangen mens du fortsetter å vispe til du får en glatt og fin krem. Vend forsiktig den vispede kremen i sjokoladeblandingen. Rør lett. Ha moussen over nøttebunnen. Sett den kaldt. Kaken smaker like godt dagen etter og kan med fordel lages i god tid.
Rett før servering topper du med vispet krem og hakkede sjokoladebiter.
Tips: Kaken kan også fryses og serveres som en iskake. Ta den da ut av fryseren i god tid før servering slik at den er halvtint.

2 kommentarer:

  1. Tusen takk for veldig god oppskrift! :) jeg lage med mandler og byttet øverste lag med vispet krem mot skivede jordbær. Himmelsk god! :D

    SvarSlett
  2. Bare hyggelig! :-) Mmm høres ut som en kjempegod variant! :-)

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...