Oppskrift og foto: Franciska Munck-Johansen
Jordbær er noe de fleste av oss forbinder med sol og sommer. Denne saftige kaken sammen med vispet krem og ferske jordbær er noe av det beste jeg kan tenke meg en strålende sommerdag.
Saftig og enkel sommerkake med krem og jordbær
Til 8–10 personer
Kake
100 g smør
3 egg
200 g sukker
175 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
200 g revet marsipan
Pynt
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 pakke jordbær
Sett ovnen på 175 grader.
Ha bakepapir i bunnen av en form på ca. 23 cm i diameter. Smør sidene.
Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha mel, vaniljesukker og bakepulver i en egen bolle. Bland sammen med en stor visp. Tilsett revet marsipan og smeltet smør og bland godt.
Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.
Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter.
Test med en kakepinne om kaken er ferdig.
La kaken avkjøle, med en tallerken eller et rent tørkehåndkle over formen for å holde på fuktigheten.
Kaken må være helt avkjølt før du pynter den. Hvis du ikke klarer å vente så lenge eller ønsker å servere den rett fra ovnen, smaker den også utrolig godt med krem og jordbær som tilbehør.
Rens jordbærene og skjær noen av dem i skiver til pynt.
Ha kremfløten og vaniljesukker i en bolle. Stivpisk kremen. Pisk kremen sakte, da får du best smak.
Pynt kaken med krem og jordbær.
Tips: Du får et enkelt, men fint mønster ved å legge skiver av jordbær rundt i kanten og fylle resten med hele jordbær med toppen ned mot kremen (la jordbærskivene dryppe litt av på et tørkepapir slik at jordbærsaften ikke flyter ut i kremen). Hvis du ønsker at jordbærskivene skal se blanke ut, kan du drysse over litt melis.
det så superfristende ut
SvarSletten skikkelig sommerfeire-kake :)
har lotteri inne hos meg om du vil svinge innom å snuse på det.
sommerklem fra
Åpent^hus