fredag 10. juli 2015

Sommerens deiligste iskake med bær og mørk sjokolade

fotob_1011

Oppskrift og foto: Franciska Munck-Johansen
Denne kaken er så stappfull av frukt og bær at den nesten kan kalles en fruktkake. Den smaker friskt og godt og er perfekt å servere en varm sommerdag. Kan fint lages dagen før.
Frisk iskake med bær og mørk sjokolade
Bunn
150 g cashewnøtter naturell (uten salt)
250 g havrekjeks (for eksempel Bixit)
3 ss lyst rørsukker (kan erstattes av vanlig sukker)
75 g smeltet smør
Fyll
100 sukker
3 eggeplommer
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker eller 1 vaniljestang
300 g fryste bringebær
Skall av 1 liten lime (ca. 1 1/2 ts)
100 g hakket mørk sjokolade
Pynt
2 kiwi
200 g blåbær
125 g bringebær
litt granateplefrø
(bruk gjerne andre bær og frukt)
Kle en rund form, som er ca. 21 cm i diameter, med bakepapir.
Knus kjeksene og cashewnøttene i en foodprosessor eller lignende. Smelt smøret og bland det med sukker og den knuste kjeksen. Ha blandingen i formen og press den forsiktig sammen slik at du får en jevn bunn (ikke press for hardt, da blir bunnen vanskelig å skjære i). Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.
Pisk sukker, vaniljesukker og eggeplommer til eggedosis. Pisk kremen stiv og bland den sammen med eggedosisen og hakket sjokolade. Hakk de fryste bringebærene og bland dem inn. Hell blandingen i formen over bunnen.
La formen stå i fryseren til fyllet har satt seg. Det tar et par timer. Lag gjerne kaken dagen før. Ta den ut av fryseren minst en halv time før servering slik at den ikke blir for hard.
Pynt med kiwiskiver og bær.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...